Kedu ọrụ calcium formate na aquaculture?

Dị ka anyị niile maara, aquaculture enweghị ike na-efu bụ ka aquaculture ọdọ mmiri calcium emeju a njikọ, ọ bụghị na aquaculture calcium nwere ike ime ka uru nke aquaculture dị ukwuu belata.

Na aquaculture, oke nke calcium supplementation na shrimp na crab aquaculture dị nnọọ ukwuu, na calcium supplementation nwere mmetụta dị oke mkpa na shrimp na crab aquaculture, ya mere, gịnị mere calcium ga-agbakwunye na shrimp na crab aquaculture?Isi ihe kpatara ya bụ ndị a:

1. Calcium dị mkpa maka uto na mmepe nke oporo na crabs

   Calciumbụ otu n'ime ihe ndị dị mkpa maka uto na mmepe nke oporo na nshịkọ, na ọ nwere mmetụta dị mkpa na ọkpụkpụ, carapaces, mọzụlụ, irighiri akwara, mgbaze na akụkụ ọmụmụ nke oporo na nshịkọ.Ọ bụrụ na calcium dị n'ime ahụ nke oporo na crabs ezughị oke, a ga-enwe ọganihu ngwa ngwa, nrụrụ ọkpụkpụ, ibelata nguzogide na nsogbu ndị ọzọ, na ọbụna ọnwụ.

2. Calcium na ndepụta enweghị ike izute mkpa nke oporo na crabs

Shrimp na crabs chọrọ otutu calcium na uto usoro, na calcium ọdịnaya nke nkịtị ndepụta bụ nnọọ obere, nke na-apụghị izute mkpa oporo na crabs.Ya mere, oporo na crabs chọrọ calcium ọzọ na usoro ọmụmụ, na ndị ọrụ ugbo aquaculture nkịtị ga-ejiusoro nke calciuminye oporo na crabs mgbakwunye calcium ọzọ.

3. Enwere ihe mgbakwunye calcium dị iche iche

Ndị ọrụ ugbo na nshịkọ nwere ike ịgbakwunye calcium site na ụzọ dị iche iche, dị ka ịgbakwunye calcium formate, shell powder, calcium seaweed na ndị ọzọ.N'ime ha, usoro nke calcium emeju nausoro nke calciuma na-ejikarị eme ihe, n'ihi na calcium formate dị ọnụ ala, mmetụta ahụ dịkwa mma, ọ dịkwa mfe ịrụ ọrụ.

Na shrimp na nshịkọ ozuzu calcium dị ezigbo mkpa, oporo na nshịkọ novice ozuzu ga-aṅa ntị na oporo na nshịkọ calcium nzọụkwụ a, anyị na-ahụ naanị na oporo na nshịkọ nwere calcium zuru ezu oriri, iji mee ka oporo na nshịkọ na-etowanye mma, dị ike. , ma na-emeziwanye mmepụta na àgwà nke oporo na nshịkọ.

Ugbu a, ọtụtụ aquaculture ndị ọrụ ugbo na-eji calcium formate bụ nnọọ ugboro ugboro, ya mere, ọtụtụ n'ime ha ga-ahọrọ ịzụta calcium formate na nnukwu, ọ pụrụ ịhụ na calcium formate bụ nnọọ ewu ewu na ahịa.

N'ikpeazụ, ebe a ichetara onye ọ bụla, na-achọusoro nke calciumndị na-emepụta ihe ndị ọzọ dị mkpa:

1. Maka ndị e guzobere ogologo oge, ngwaahịa nke ndị na-emepụta ihe a bụ ndị a hapụrụ mgbe nyochachara ahịa, ma ha ka bụ ndị a pụrụ ịdabere na ya.

2. Na-achọ ngwaahịa iji ree ihe ndị ọzọ na-ebupụ, n'ozuzu na-enwe ike mbupụ na mba ọzọ, àgwà nke ngwaahịa adịghị njọ.

3, cheta ileba anya na iru eru azụmahịa na ikikere azụmahịa na ozi ndị ọzọ mgbe ị na-achọ ndị na-emepụta ihe, anyị ahụla na ndị a ga-enwe nchebe.


Oge nzipu: Jun-14-2023